Schilderlessen Rotterdam

Rotterdam: Schilderlessen voor beginners en gevorderden volwassenen. 

Met veel liefde geef al jaren schildercursussen in mijn atelier. Graag leer ik anderen alles wat ik van verf en beeld. Basiskennis en verdieping staat voorop. Door middel van uitdagende opdrachten komen zaken als kleurenleer, compositie en perspectief aan bod. Daarnaast probeer ik zelfredzaamheid en eigenzinnigheid te stimuleren. Zowel voor beginners als gevorderden

Vrijdag van 11.30 tot 13.30: Teken- en schilderlessen. 

Deze les leert u vanuit de getekende schetsen en studies tot een schilderij te komen. De opzet is klassiek. Vormstudies, toon en perspectief komen aanbod. Leren kijken dus. Dan, grip krijgen op het beeld, het vormen van een visie op het maken van een goed beeld. Dan, leren vertalen naar verf en kleur.

Kosten: 8 lessen voor 100,- euro. 

Zondag ochtend van 11.00 tot 13.00: Portret lessen, van schets tot schilderij. 

Tijdens deze cursus leert u alle aspecten van de portretkunst.  We behandelen de verhoudingen en anatomie van het gezicht zorgvuldig. Schetsen en opzetten van het portret komt aan bod. Met zowel acryl, aquarel als olieverf gaan we aan het schilderen. Zowel op papier als doek. 

Kosten: 450,- euro voor 10 lessen, inclusief papier, verf en medium. 

Zondag 13.30- 16.00:  Schilderlessen in perspectief.

Tijdens deze lessen gaan we kunst in historisch perspectief bekijken en inzoomen op verschillende traditionele technieken , kleurrijke stromingen en schildergenieën. Naar aanleiding van deze theoretische verdieping gaan we schilderen. 

Kosten: 99,00 euro voor 6 lessen

kunnen amateur-kunstenaars leren hoe zij hun ideeën om kunnen zetten in een krachtig schilderij. Kleurentheorieën, mengtechnieken, compositie en perspectief komen o.a. aan de orde. Naast het aanleren van technische vaardigheden,  is het experimenteren en zo je ideeën tot ontwikkeling te brengen, een belangrijk onderdeel van de les.

In kleine groepjes wordt er momenteel gewerkt.  Uitgangspunt is  klassikale opdrachten, maar er is voldoende ruimte o

m eigen ideeën met de docent te bespreken en aan te pakken.

Naast de bovenstaande cursus bied ik ook workshops op maat aan. Voor een aanvraag ga naar contact. 

 

Reacties gesloten.