20,21 en 22 mei: expositie Willem Weismann en Sonja van Dolron

Wat: Schilderijen van Sonja van Dolron en Willem Weismann, tijdens OPEN STUDIOS BORGERSTRAAT.

Wanneer: vrijdag 20 mei: 13.30-19.00, zaterdag 21 mei 11.00-14.00 en zondag 22 mei 11.00- 17.00.

In 2002 studeerden ik (Sonja van Dolron) en Willem Weismann allebei met schilderijen af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Willem vertrok na afstuderen naar Londen waar hij nu woont en werkt, ik keerde terug naar mijn geboortestad Rotterdam. 

Al die tijd hielden wij contact, maar nu hangen onze schilderijen voor het eerst weer in een ruimte, in mijn atelier in de Borgerstraat 24 Rotterdam in mijn atelier. Voor de gelegenheid mocht zes werken uitzoeken van Willem, en ik zocht daar ook werken van mij bij.

U bent van harte welkom om dit dialoog te komen zien tijdens Open studios Borgerstraat. 

Willem Weismann over de selectie schilderijen:

Sonja van Dolron maakte een selectie van mijn werk dat vaak speelt met verwachtingen en aannames. In deze composities maak ik gebruik van clichés en conventies uit de traditionele schilderkunst zoals het portret en het stilleven, voorgrond en achtergrond, licht en vorm. Er wordt een wereld gepresenteerd waar betekenis wordt gesuggereerd door arrangementen van figuren en objecten, die symbolische betekenis lijken te hebben, alsof die aanwijzingen vormen en onderdeel zijn van een overkoepelende puzzel, zoals in een computerspel

Sonja van Dolron over de selectie schilderijen:

Hoe onze schilderijen hangen in mijn atelier, heb ik in fases bepaald. Ik koos eerst de schilderijen die ik het meest sprekend vond, zonder dat daar een groter idee achter zat. Daarna hing ik ze op, in verschillende volgordes. Gaandeweg keek ik wat voor verhaal er ontstond. Zo schilder ik eigenlijk ook.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.