Lichtbericht

Juni 2006– Juni 2009: Project ‘Lichtbericht’

In juni 2006 besloot ik een nieuw soort tentoonstelling te organiseren. Geen conventionele tentoonstelling, fysieke foto’s aan de witte muur, maar een speelse foto- expo via een wekelijkse mail. Ik begon met ‘Lichtbericht’. Elke zondag ging ik er met mijn camera op uit en stuurde diezelfde dag nog een groeiend aantal abonnees één foto’s via email. De wekelijkse mailing functioneert als een feuilleton. Door de volgorde en de onderlinge samenhang maken de foto’s een beeldverhaal.

Het ‘Lichtbericht’ begon als een wekelijke column, een visie op het alledaagse, maar dan gezien door de lens maar groeide later uit tot een bruisend kunstnetwerk. Ik ontmoette steeds meer kunstenaars die mee wilde mailen in mijn digitale expositie.

Door de netwerken van de verschillende kunstenaars te combineren, meerdere kunst te exposeren, ontstond er een grote groep volgers van het project. Na twee jaar heb ik een groepstentoonstelling in Voorhaven One georganiseer. Ook zijn mijn lichtberichten, de zondagse foto’s in Par31 geëxposeerd en momenteel hangen de foto’s op Katendrecht in Posse Espressobar.

‘Lichtbericht’ duurde tot 2009 maar kreeg een waardige opvolging in 2016. Waar je bent, is het mooi…

Reacties zijn gesloten.