Groeten uit…doorkijkreis.

Project ‘Groeten uit…’, een fotografische rondreis door Nederland in 2016 tot 2019

Een nieuwe uitdaging. Met mijn ogen dicht prikte ik op de kaart van Nederland en ga op pad, om mijn mooiste plekjes van Nederland te verzamelen. Ik prikte letterlijk een toevallig coördinaat op de kaart. Soms midden in een akker, dan weer in een vinuxwijk.

Elke maand stuurde ik iedereen die mee op reis wil een fotografische groet uit een willekeurige plek in Nederland. Wat dacht u van ‘Groeten uit Drongelen’ of zorgvuldig gecomponeerde blik op Etersheim…. En dan geen dorpsplein met geraniums of idyllisch kerkje… maar een doorkijkje op juist de sidekicks op mijn route. 

Groeten uit…’ werd een waardige opvolger van de zondagmail lichtbericht. Een duurzame vorm van toeristisch op pad in eigen land, met een alternatieve blik op het Nederlandse landschap.

Het project kreeg een smeuïge wending toen ik besloot ook verkooppunten voor de alternatieve groeten uit kaarten te organiseren. Ik ging op doorkijk in mijn eigen stad en de Rotterdamse Doorkijkjes waren te koop bij Mascolori, Niche en tijdens festivals.

Ook konden mensen zelf een doorkijkpakket op maat bestellen. Ik reisde af naar duizelingwekkend veel plekken in Nederland en kwam er achter dat als je goed doorkijkt: Waar je bent, is het mooi! 

 

Reacties zijn gesloten.